Stadslab Zeist presenteert lespakket ONBEPERKT!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst onlangs heeft Stadslab Zeist het lespakket ONBEPERKT! gepresenteerd. ONBEPERKT! is een onderzoekend en uitdagend lesprogramma voor groepen 7 en 8 van de lagere school de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het lespakket gaat over jongeren met een beperking, toegankelijkheid en meedoen aan de samenleving.

Het lespakket ONBEPERKT! is ontwikkeld door Stadslab Zeist in opdracht van de gemeente Zeist. Onderdeel van de les is de film ONBEPERKT! met 3 portretten van jongeren met een beperking uit de gemeente Zeist. De film - gemaakt door Deltafilm - gaat over wat het voor een jongere betekent om met een beperking te leven. Na de film gaan de leerlingen aan de slag met de onderwerpen toegankelijkheid, beperking en inclusiviteit. Leerlingen worden met opdrachten uitgedaagd om deze thema’s te onderzoeken en met elkaar het gesprek aan te gaan. Het lespakket wordt de komende vijf jaar gratis aangeboden aan alle scholen in Zeist. Het lespakket is onderdeel van de Inclusie Agenda, gericht op een inclusieve samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Met en zonder beperking.

Creatieve oplossingen
Wethouder Laura Hoogstraten is blij en trots op het ontwikkelde lespakket. “Het past goed binnen het beleid van de gemeente om te werken aan een inclusieve samenleving. Het lespakket zorgt voor een goed gesprek over toegankelijkheid op scholen. Leerlingen zijn ook heel creatief in het bedenken van oplossingen, dus daar leren we ook weer van.”

Tijdens de bijeenkomst ging de film ONBEPERKT! in première en kregen de aanwezigen een voorproefje van het lespakket: bewust ervaren wat mensen met een beperking ook meemaken. Filmsterren Asmae, Thomas en Keano werden door de wethouder in het zonnetje gezet. Het lespakket en de film zijn te bekijken op www.meedoeninzeist.nl.

De film uit het lespakket is ook dagelijks op de lokale omroep Slotstad TV te zien. Kijk voor meer informatie en de tijden op de site van Slotstad.  

De hoofdrolspelers in de film ‘Onbeperkt’ samen met wethouder Laura Hoogstraten. Van links naar rechts: Keano, Thomas, wethouder Laura Hoogstraten en Asmae.
Fotograaf
Stadslab