Tentoonstelling ‘Adorned’ van Herre Methorst in De Klop

De Klop Mode heeft weer een bijzondere tentoonstelling, dit keer met werk van Herre Methorst. 'Adorned' is de titel van de feestelijke expositie. Uitbundige kleuren en vlakken waarmee in enkele lijnen haarscherpe portretten worden neergezet. Mensen die zich hebben uitgedost met sieraden, tatoeages en haarbanden. 

Herre Methorst is geboren in Zeist boven De Klop Mode aan de Slotlaan. Zijn jeugd en speelterrein was hier. Als kind keek hij vanuit de erker naar de mensen, fietsers en auto’s op de straat, die vele jaren later het thema zijn van zijn project StreetViewArt waarvan ook enkele werken te zien zijn in de expositie. Na 67 jaar en vele plekken op de aarde waar hij gewoond heeft - Botswana, Zambia, Israël, Servië - woont hij nu in het Rosa Spier huis in Laren. Nog lang niet het eindstation want zoals hij zelf zegt: “Er is nog zoveel meer te ontdekken en te beleven in de wereld.” 

Herre is één van de eerste kunstenaars die zijn verfkwast inruilde voor de digitale tekenpen. Een techniek die nu ook door bekende kunstenaars zoals David Hockney wordt toegepast. In 2009 is hij begonnen met zijn kunstproject 'StreetViewArt'. Beelden van straten, wegen en mensen, gevangen door Google Streetview. In 2013 mocht hij dit project tijdens de Biennale in Venetië laten zien aan het grote publiek. Naast dit omvangrijke project heeft hij andere projecten gemaakt zoals 'Egged', 'Temptation', 'Devotion', 'Under Pressure', 'Black Skin'en 'Identity'. De grote uitdaging voor Herre is om de emotie van het dagelijkse leven vast te leggen in beelden.

Het werk van Herre is nog tot 25 november 2022 te zien bij De Klop Mode. Openingstijden: Woensdag t/m/ vrijdag 12.00-17.00 uur. Zaterdag 11.00-17.00 uur.

Tentoonstelling Herre Methorst