Zeister politiek stelt vragen over ongehoorzaam Albert Heijn

Liefst zeven Zeister politieke partijen stellen vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders naar aanleiding van het negeren Verordening winkeltijden door Albert Heijn. Van de gemeente mogen op zondagen winkels alleen open tussen 12.00 en 18.00 uur. Albert Heijn wil open van 10.00 tot 19.00 uur. Dat is ChristenUnie-SGP, CDA, VVD, PvdA, Zeisterbelang, SP en GroenLinks een doorn in het oog.

Zij stelden de volgende vragen:  

1. Bent u in gesprek met de filiaalhouders van Albert Heijn in Zeist over de geldende regels in de Verordening winkeltijden Zeist 2015 wat betreft openingstijden voor winkels op zondag?
2. Op welke manier geeft u invulling aan de handhaving van deze regels over zondagsopenstelling van winkels? Vooral gezien de zorgvuldige manier waarop deze regels tot stand zijn gekomen in samenspraak met de samenleving.

In een brief vorig jaar vroegen de vier filialen van Albert Heijn in Zeist om verruimde openingstijden op zondagen. ,,Als de politiek niet naar ons wil luisteren, dan luisteren wij ook niet naar hen,” vertelt AH tegen het Utrechts Nieuwsblad. Op de site van AH staat dat ze op zondagen van 10.00 tot 19.00 uur open zijn.

winkelen