Rover Crofts Groep organiseert activiteitendag voor alle jeugd 

Onlangs heeft de Rover Crofts Groep (scouting) een uitgebreide activiteitendag georganiseerd voor alle jeugd en jongeren in en rondom Bilthoven. Deze dag was onderdeel van het Crisis- en Herstelplan Corona van de Gemeente De Bilt. En het enthousiasme was groot. De hele dag hebben leden en niet-leden (en hun ouders) op het terrein van de Rover Crofts Groep en in het bos bij de Ruysdaellaan in Bilthoven deelgenomen aan een festival van activiteiten.

Hoogtepunt was de lange klimbaan in de bomen rondom het clubhuis, die eindigde in een spannende kabelbaan op de zandvlakte. Al op vrijdagavond hebben de oudere leden van de Rover Crofts Groep deze baan zelf gebouwd. Op zaterdag konden kinderen van alle leeftijden (veilig gezekerd) klimmen en tokkelen. 

Daarnaast waren groepen kinderen aan het laser gamen in het bos, waar ieder kwartier een nieuwe spelronde startte. Op de zandvlakte konden kinderen zelf bouwen met hout en touw of deelnemen aan spellen. De hele dag brandde een gezellig kampvuur, waar honderden broodjes zijn gebakken en gegeten door de kinderen. En tussen alle activiteiten door liepen vreemd verklede mensen, die door de kinderen moesten worden opgespoord voor een vossenjacht. 

Door het mooie weer was het druk op het terrein en op de picknickbanken, maar ook in het clubhuis waren activiteiten. Zo was daar een silent disco (met koptelefoons), waar volop gedanst werd door kinderen en ouders. Daarnaast hebben de kinderen een hele onderwaterwereld geknutseld met vissen en zeepaardjes, die werden opgehangen in een echte zee.

De Rover Crofts Groep kijkt terug op een drukke en gezellige dag. Een goede start van het zomerseizoen! 
 

Activiteitendag Rover Crofts Groep