Expositie Het Verhaal van Slot Zeist is geopend

Geheugen van Zeist heeft een nieuwe permanente tentoonstelling gerealiseerd over de historie van Slot Zeist. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Peter de la Mar heeft leiding gegeven aan het team achter deze expositie: “We hebben zo’n twee jaar aan dit project gewerkt. Het is een hele uitdaging geweest om een aantrekkelijk geheel te maken voor verschillende doelgroepen. Je wilt immers iets moois bouwen voor toeristen en schoolklassen, maar ook wat nieuws bieden aan mensen die al veel van de Zeister geschiedenis weten. Gelukkig hebben we steun gehad van meerdere fondsen. Daardoor hebben we kunnen uitpakken qua vormgeving met onder meer enkele interactieve elementen en verrassende animaties. Ik ben echt ontzettend trots op het resultaat.”

Het Verhaal van Slot Zeist is open van dinsdag tot en met zondag, tussen 11.00 en 17.00 uur. De ingang bevindt zich in de rechtervleugel van Slot Zeist (ingang Orangerie). Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud wordt op prijs gesteld.

Foto: Marcel Fluitman (wethouder), Erik van Dijk (Slot Zeist Horeca) en Peter de la Mar (Geheugen van Zeist) bekijken de expositie onder toeziend oog van Slotheer Willem Adriaan van Nassau-Odijk 

Marcel Fluitman (wethouder), Erik van Dijk (Slot Zeist Horeca) en Peter de la Mar (Geheugen van Zeist) bekijken de expositie onder toeziend oog van Slotheer Willem Adriaan van Nassau-Odijk
Fotograaf
Mel Boas