Landelijke opschoondag De Bilt een groot succes

Voor het tweede jaar op een rij is er een grootse opschoonactie georganiseerd in gemeente De Bilt door Plog it Up De Bilt. Vanuit 8 locaties konden de inwoners van gemeente De Bilt aansluiten bij de opschoondagacties georganiseerd door inwoners, wijkvereniging LUW, werkgroep biodiversiteit Westbroek en GroenLinks De Bilt.

Plog it Up verzorgde de afvalgrijpers en tasjes en zo kon iedereen direct aan de slag met afval rapen. Na een sportieve squat warming up en uitleg over hoe schadelijk de meest voorkomende stukken afval zijn ging iedereen op pad.

Wist je dat een sigaretten peuk bestaat uit plastic en bevat onder meer arsenicum (rattenvergif), aceton, benzeen, ammoniak en lood. Deze stoffen vervuilen het grondwater en een op het oog kartonnen bekers bevat plastic.

Tijdens de opschoondag is er enorm veel afval van de straten en uit de plantsoenen gehaald. Als dank voor de trouwe aanwezigheid van GroenLinks De Bilt bij meerdere opschoonacties de afgelopen twee jaar kreeg Jacomijn Baart de Plog it Up De Bilt medaille overhandigd door Anke.

Komend jaar zullen er nog meerdere opschoonacties komen, houd de site van Plog it Up De Bilt in de gaten voor de datums. www.sportiefinhetgroen.nl

Opschoonactie
Fotograaf
Hennie Ummels