Dorpskernen in gemeente Zeist worden aangesloten op glasvezel

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4.500 aansluitingen te realiseren. De bewoners zijn recentelijk per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog in 2022 worden aangesloten.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom. 

Versnelde glasvezel uitrol
Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.

Glasvezel aanleg
Fotograaf
Pixabay