Online-Kunstlezing: Belgische Meesters

Datum

Maak kennis met de Belgische Meesters die de Belgische klassiek moderne kunst bepaalden, zoals James Ensor en René Magritte. Aan bod komen diverse kunststromingen van na ca. 1870, zoals het impressionisme en het modernisme. 

Mirelle Nunes, kunsthistorica, zal online ingaan op de tentoonstelling in Museum Singer Laren, die -na opheffing van de lockdown- nog te zien is t/m 27 februari 2022. U ziet hier de hoogtepunten uit de collectie van het Brusselse Museum van Elsene. 

De kunstwerken van de Belgische Meesters zijn een weerspiegeling van de zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie in België tussen 1850 en 1950. Klassieke onderwerpen als het landschap en het portret worden in een nieuw jasje gestoken. Daarbij wisselen internationale invloeden en lokale karakteristieken elkaar af, als ook mystieke en vervreemdende voorstellingen vanuit de fantasie en het onderbewustzijn. Deze bekende en minder bekende Belgische modernisten leggen daarbij een onmiskenbaar plezier aan de dag in hun streven naar vernieuwing en vrijheid van expressie.  

Nieuwsgierig naar de achtergronden van Ensors werk met zijn maskers of Magritte, de maker van de beroemde ‘Ceci n’est pas une pipe’? Meld u dan aan voor deze online kunstlezing op donderdag 27 januari 2022.

Locatie: online kunstlezing  
Datum: donderdag 27 januari 2022 
Tijd: 10.30-11.30 uur 
Prijs: € 10 (na betaling wordt de link u daags tevoren toegestuurd)
Informatie: 06-50489752
Aanmelden via de website: www.kunstuitzeist.nl/kunstlezingen/belgische-meesters
 

Online kunstlezing Belgische Meesters