Bilthovense Boekhandel verhuist naar oude ABN AMRO pand

De Bilthovense Boekhandel gaat verhuizen en vestigt zich binnenkort in het voormalig pand van de ABN AMRO bank aan de Julianalaan. De Bilthovense Boekhandel is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een begrip in de gemeente de Bilt en Den Dolder. In september 2010 startte Ike Bekking haar Bilthovense Boekhandel in het pand van Boekhandel Jongerius aan het Emmaplein. In 2012 verhuisde de boekhandel naar het huidige pand aan de Julianalaan 1 in Bilthoven. De toekomst in dit fraaie Dudok-pand is onzeker vanwege de bouwplannen van de gemeente.

Al jaren speelt de Bilthovense Boekhandel een belangrijke rol in de sociale cohesie van de Biltse samenleving. Een bezoek aan de boekhandel van Ike Bekking is, mede door de activiteiten en evenementen die veelvuldig door haar worden georganiseerd,  een culturele beleving. Daarnaast is de Bilthovense Boekhandel trouwe sponsor en donateur van veel lokale en maatschappelijke initiatieven.
 
De eigenaresse en winnares van de Biltse Ondernemersprijs (2013) én Oeuvreprijs (2017) beaamt dit. “De Bilthovense Boekhandel is veel meer dan een verkooppunt van boeken alleen; het is een sociale en culturele ontmoetingsplaats waar mensen ideeën opdoen, geïnspireerd raken en rustig kunnen rondlopen, snuffelen en elkaar kunnen ontmoeten en spreken. Naast boeken verkopen we ook spelletjes, muziek, en boekgerelateerde cadeautjes.

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen uit de gemeente en de omliggende dorpen de weg naar de Bilthovense Boekhandel weten te vinden. De locatie naast het station, de goede bereikbaarheid en het pand zijn perfect”, aldus Ike. “Het pand is echter van de gemeente De Bilt en de boekhandel zal op termijn plaats moeten maken voor het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente. De zorg om het vinden van een alternatieve en goede locatie in het centrum hing wel een beetje als donkere wolk boven mijn hoofd. Die zorg viel weg op het moment dat het ABN AMRO pand te koop kwam te staan. Ik kan me geen mooier en beter pand in het centrum wensen.”
 
Met de verhuizing naar het nieuwe pand liggen er nieuwe uitdagingen voor de Biltse onderneemster die ook in Coronatijd vooruit blijft kijken. 

“Als het maar gezellig is”, aldus Ike Bekking voor wie kwaliteit, gastvrijheid, een ruim assortiment èn een goede sfeer de belangrijkste pijlers van haar winkel zijn.

Wanneer de verhuizing en de opening van de Bilthovense Boekhandel zal plaatsvinden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Verhuizing Bilthovense Boekhandel