VOLfest: Verhalen en poezie uit Iran 

Datum

Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar tijdens VOLfest, een serie bijzondere concerten, jamsessies en muzikale demonstraties rond de Vollenhoveflats in Zeist.

Men kan kosteloos komen genieten van de wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, nieuwe klanken en instrumenten leren kennen én mensen uit de buurt ontmoeten.  Het vierde concert van deze VOLfest-serie wordt op vrijdag 21 januari om 19.00 uur gespeeld  in wijkcentrum ’t Volle Hof in de Zeisterse Torenflat door Ud-speler en gitarist Monir Goran & taal- en letterkundige Baban Kirkuki. Monir en Baban delen met ons wat zij voelden toen ze hun stad Kirkuk in Iran moesten verlaten. Met gedichten, verhalen en veel muziek vertellen zij wat ze hebben meegemaakt tijdens hun vlucht naar Nederland.

Voorafgaand aan het concert vindt er om 17.00 uur een kleine jamsessie plaats in  Huiskamer ’t Laantje op Laan van Vollenhove 2193. Zowel het concert als de jamsessie zijn gratis toegankelijk na reservering.  Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl. 

De musici
Baban Kirkuki groeide op in Kirkuk, waar hij Arabische taal- en letterkunde studeerde. Op zestienjarige leeftijd begon hij met het schrijven van poëzie. In 1999 vluchtte hij, Baban woont en werkt nu Utrecht In 2006 verscheen zijn eerste dichtbundel in het Nederlands.
Monir Goran speelt sinds zijn kindertijd in het Irakese Kirkuk gitaar en oed, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool.

VOLfest is een initiatief van de Stichting Lotz Of Music en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeist, Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Carel Nengerman Fonds en de Van Tellingen-Pul Stichting.
 

VOLfest