Online Lunchcafé Steunpunt Mantelzorg: pas op voor overbelasting 

Datum

Als je langdurig en intensief zorgt voor een naaste, kan overbelasting op de loer liggen. Ongemerkt wordt de zorg zwaarder en vraagt het meer tijd, energie en aandacht. In gemeente De Bilt zijn er ongeveer 10.000 mantelzorgers en daarvan voelt circa 9 procent zich zwaar belast. In het online mantelzorgcafé op woensdag 19 januari van 12.00 tot 13.00 uur bespreken we hoe je signalen van overbelasting bij jezelf tijdig herkent en wat je eraan kunt doen.

Zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf
Veel mantelzorgers staan voor de uitdaging: hoe blijf ik in balans en hoe combineer ik de mantelzorg met de andere belangrijke dingen in het leven? Soms zijn kleine veranderingen genoeg om die balans terug te vinden. Maar als de zorg intensief is, langer duurt en zwaarder wordt, gaat de rek er bij de mantelzorger langzaam uit. Dan dreigt overbelasting en in sommige situaties zelf een burn-out. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor de zorg voor jezelf als mantelzorger. Met een test, tips & trucs en persoonlijk advies geven de consulenten van Steunpunt Mantelzorg inzicht in hoe je overbelasting herkent en hoe je het kunt voorkomen.

Online Mantelzorgcafé’s Steunpunt Mantelzorg Elke maand is er een online mantelzorgcafé voor mantelzorgers met steeds een ander onderwerp. Deelname is gratis en gaat via Teams op de laptop of tablet. Na aanmelding krijgt men de link voor deelname gemaild. Aanmelden kan via mantelzorg@mensdebilt.nl of 030 7271556.

Online Mantelzorgcafé