Groen ondernemen met Utrechts Landschap

Utrechts Landschap roept ondernemers in de provincie Utrecht op om mee te helpen bij het beschermen van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. De komende week ontvangen 15.000 Utrechtse bedrijven een brief met het verzoek om Bedrijfsvriend te worden.

Ruimte in de provincie Utrecht is schaars. Juist daarom is het belangrijk om bestaande natuur zoveel mogelijk te behouden en te beschermen. Utrechts Landschap doet dit al bijna 95 jaar door gebieden aan te kopen en zorgvuldig te beheren. Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onszelf, want natuur maakt gelukkig en gezond, zeker in deze coronatijd.

Het netwerk aan Bedrijfsvrienden bestaat uit voornamelijk Utrechtse ondernemers die het belangrijk vinden om maatschappelijk betrokken en lokaal te ondernemen. Op dit moment steunen 73 bedrijven Utrechts Landschap als Bedrijfsvriend. De stichting wil deze groep graag uitbreiden naar 95 Bedrijfsvrienden in 2022, het jaar waarin Utrechts Landschap 95 jaar bestaat. Een forse ambitie, maar hard nodig, want de natuur kan alle steun goed gebruiken.

Een bedrijfsvriendschap biedt mogelijkheden voor grote en kleine ondernemingen. Meer informatie is te lezen op www.utrechtslandschap.nl/bedrijfsvriend. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Florian Hupkes via f.hupkes@utrechtslandschap.nl

Foto: Bedrijfsvrienden van Utrechts Landschap ontmoeten elkaar tijdens een ontbijt op Park Vliegbasis Soesterberg

Bedrijfsvrienden van Utrechts Landschap ontmoeten elkaar tijdens een ontbijt op Park Vliegbasis Soesterberg
Fotograaf
Janet van den Brug