Zonnebloemgasten maken Kerststukjes

Onlangs maakten een 10- tal zonnebloemgasten kerststukjes bij verschillende vrijwilligers thuis. Er werd om 14.00 uur gestart met een kopje koffie en een kerstlekkernij, waarna de gasten ijverig aan de slag gingen om zelf onder leiding van hun gastvrouw een mooi kersstukje te maken. Ondertussen werd er gezellig gebabbeld over van alles en nog wat. Wat een heerlijke afwisseling zo’n activiteit in deze coronatijd!

De creativiteit van ieder kwam weer boven en na nog een drankje en een hapje keerden rond de klok van vijf uur de gasten huiswaarts met een prachtig stukje om met Kerst hun huizen op te vrolijken. Het was een zeer geslaagde middag en op de vraag of men in het voorjaar het een keer leuk vond om een bloemstukje te maken werd volmondig ja geantwoord. 

Première Het Kerstdiner voor Zonnebloemgasten
Op zaterdagmiddag 17 december werd in de Zuiderkapel in Bilthoven de première opgevoerd van ‘Het Kerstdiner’ door theater Franje.

Er hadden zich een 17 tal zonnebloemgasten opgegeven en lange tijd was er twijfel of het wel door kon gaan. Maar het is gelukt! Met veel verve speelde theater Franje de éénakter ‘Het Kerstdiner’ van een dochter en een vader, die een aardige mopperkont bleek te zijn. Maar toen een engel hem vertelde hoe het voelde voor zijn dochter kwam de vader tot inkeer en liep het kerstdiner uiteindelijk heel goed af.

De zonnebloemgasten keken naar het spel onder genot van een hapje en drankje en waren opgetogen over deze gezellige zonnebloemmiddag.
 

Kerststukken Zonnebloem