Wandeling Kerckebosch in 360 graden geopend

Op een coronaproof en innovatieve manier opende wethouder Fluitman de wandeling Kerckebosch. Zaterdagochtend knipte hij in het bijzijn van enkele genodigden die bij het ontstaan van de wandeling betrokken waren, ‘in alle richtingen’ een lint door. De opening was op zondagavond in een 360 graden video om 17.30 uur semi live te bekijken door alle bewoners van Kerckebosch. Voorafgaand aan de opening werd bij alle bewoners in de vernieuwde wijk een uitnodiging met VR bril bezorgd. Daarmee krijg je de beste beleving.

De wijk Kerckebosch is landelijk hét voorbeeld van onder andere natuurinclusief en duurzaam bouwen. De wandeling die door een paar trotse bewoners gemaakt is, voert langs 19 bijzondere plekken die gemarkeerd zijn door een paaltje met de K van Kerckebosch en een QR-code. Achter de code zitten verhalen, foto’s en filmpjes, sommige ook in 360 graden. 

Het plan was om in het voorjaar van 2020 de wandeling officieel te openen, maar toen kwam Corona. Op momenten dat het weer leek te kunnen werd alles weer onzeker door oplopende besmettingen. Nu, december 2021 heeft het lang genoeg geduurd en vonden bewoners een coronaproof en innovatieve manier, én iedere bewoner van de wijk kan erbij zijn.

360 graden video
De opening is te volgen via een 360 graden opname. Dat betekent dat kijkers rondom zich heen kunnen kijken en het lijkt alsof ze live bij de opening zijn. Er gebeurt van alles in de video! De beste beleving krijg je met een VR-bril. Er kan worden gekeken via youtube: zoek op ‘wijkvereniging Kerckebosch’ en klik op de video ‘Opening wandeling Kerckebosch’. Of ga naar de website www.kerckeboschzeist.nl/wandeling. Bekijk de video meerdere keren, je ziet elke keer weer iets nieuws.

Wethouder Marcel Fluitman opent de wandeling
Fotograaf
Mel Boas