Controle garageboxen Fornhese Den Dolder

Een aantal overheidsorganisaties heeft onlangs een controle uitgevoerd bij zes garageboxen op een pas gebouwd garageboxencomplex aan de Fornheselaan in Den Dolder. Een diversiteit aan (nachtelijke) activiteiten was reden om de controle te organiseren. Bij de controle waren naast politie en gemeente ook controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Veiligheidsregio Utrecht (VrU) en Douane betrokken.

Tijdens deze controle werden er verschillende bedrijfsactiviteiten aangetroffen die niet lijken te kloppen met wat is toegestaan op dit terrein.

Bezorgdienst
Zo zat in één garagebox een bezorgdienst voor etenswaren waarbij het eten in de garagebox werd bereid en vanuit daar werd bezorgd. Er bleek onvoldoende aandacht te zijn voor brandveiligheid, hygiëne en milieuvoorschriften. De gemeente doet nog nader onderzoek naar of het is toegestaan om op die locatie eten te bereiden.

In twee andere garageboxen werd onder andere alcohol en tabak aangetroffen. De douane en politie doen verder onderzoek. 

De controle past in de aanpak van ondermijning. Eind oktober hield de gemeente al eerder een controle op bedrijventerrein Fornhese. Toen werden bedrijven van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Fornheselaan gecontroleerd. Op één van de locaties zijn toen restanten van een hennepkwekerij aangetroffen.

Onder- en bovenwereld
We willen als één overheid optreden tegen malafide ondernemers. Door controles krijgen we zicht op wat er achter de deur van bedrijven gebeurt. Daardoor wordt het moeilijker voor criminele organisaties om gebruik te maken van bedrijven in de ‘bovenwereld’ en wordt ondermijning tegengegaan. Met controles en handhaving treden we op tegen misstanden. Dat is in het belang van de Zeister samenleving en het imago van het bedrijfsleven in Zeist zelf.

Signalen melden
Ondermijning tegengaan kunnen we niet alleen. We horen het graag als u bij bedrijven of gebouwen in uw omgeving opmerkelijke zaken ziet of hoort.  

Melden kan via:
• de gemeente Zeist via telefoonnummer 14 030 of via e-mail ondermijning@zeist.nl
• De wijkagent via 0900 – 8844 of via
• Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Gemeente Zeist