Biltenaar organiseert live bandpresentaties in 2022  

In 2020 heeft Biltenaar Wil Roelofsen (zie foto), in het dagelijks leven docent/coach aan de Hogeschool van Amsterdam, een aantal keer in gemeente De Bilt straatconcerten gegeven. Het begon als een duo met zangeres Andrea Hessing. Wil speelde gitaar en zong. De groep groeide uit tot de A.S. Streetband. Een zesman/vrouw formatie bestaande uit inwoners van gemeente De Bilt. Vanaf eind van 2020 tot midden 2021 werd het verboden om evenementen  te organiseren. In 2021 heeft de A.S. Streetband als eerste met toestemming van de gemeente in De Bilt een straatconcert gegeven. 

Ondanks het slechte weer van die dag bleef veel publiek zitten op hun zelf meegenomen stoelen en onder hun zelf meegenomen paraplus en parasols. Ook had het publiek zelf voor hun eigen catering gezorgd, want dat was ook een gemeentelijke voorwaarde. Er mocht geen eten of drinken verkocht worden. Er stonden zelfs auto’s geparkeerd met publiek erin! 

Door deze buiten optredens en mensen die Wil op straat vroegen wanneer de A.S. Streetband weer een op straat gingen optreden, kwam hij op het idee om ook andere bands uit te nodigen om in De Bilt een straatconcert te geven.  Laten we zeggen straatbandpresentaties te organiseren. Een soort openpodium. Temeer omdat hij mensen hoorde klagen dat er op het gebied van muziek geen leuke activiteiten gebeuren in De Bilt en als er iets wordt georganiseerd, vinden ouderen €15,- of meer voor een kaartje niet echt goedkoop.  
  
Verschillende bands bleken wel voor te porren voor straatconcerten. Mede omdat zij tijdens corona al heel lang niet of sporadisch hadden opgetreden.  Maar met de coronaregels is het bijna niet mogelijk om ergens binnen op te treden. En niet overdekte straatconcerten vonden de bands niet zo’n goed idee.

Wil is toen op de fiets gestapt en heeft een toertje gemaakt langs de plaatselijke horeca met terrassen in De Bilt en Bilthoven. Om te zien welke locaties geschikt zouden zijn om zijn idee op uit te voeren. Uiteindelijk bleef er een shortlist over met mogelijkheden.

Bij nummer 1 op de shortlist, restaurant Pomp41, was het meteen raak. Na een gezellig gesprek waarin de grote lijnen besproken werden, werd een afspraak gemaakt voor een 2e gesprek. In het 2e gesprek gaf Piet Kastelein aan bereid te zijn om Wil te helpen met het vormgeven van zijn idee, door het terras van Pomp 41 gratis beschikbaar te stellen als podium voor bandpresentaties. Er zal zelfs een terrasaanpassing komen zodat de bands bij minder goed weer toch droog kunnen optreden.     

Het plan is om vanaf 9 januari 2022 op tien zondagmiddagen tussen 15.00-18.00 uur verschillende genres muziekgroepen op te laten treden. Bij elk bandoptreden zal er door het restaurant een foodthema bedacht worden passend bij de optredende band. Er staan een fraai aantal bands op de aanmeldlijst. Inmiddels heeft Wil van alle groepen de bandinformatie binnen en een leuke foto.  Naast echte amateurs komen er ook enkele gerenommeerde semiprofs bands optreden uit de omgeving van Utrecht. Maar wij vragen uw aandacht voor de optredende bands met roots in of verbinding met De Bilt.     
 
De bandpresentaties worden gehouden op 10 zondagmiddagen vanaf 9 januari 2022 op het overdekte terras van restaurant Pomp 41 tussen 15.00-18.00 uur. 

De volgende bands staan zijn geprogrammeerd
9 januari 2022 - Sixpack – ervaren coverband uit regio Utrecht.
16 januari 2022 - Geehive – jazzy/funky swing – John van Mastrigt De Bilt 
23 januari 2022 – D-Tune – eigenzinnige covermuziek uit De Bilt
30 januari 2022 – De Kleine Kaart – Gezellig Nederlandstalig – De Meern   
6 februari 2022 – Riverstone – Americanaband - Maarssen
13 februari 2022 – Brand New Cadillac – Rock coverband - Leusden
20 februari 2022 – Witness – popcoverband - Utrecht
27 februari 2022 -  S-uzi’s Crew rockende Blues band – Bart van Zijl De Bilt. 
6 maart 2022 – Rock The Cradle – Flitsende Indo Rockband - Amstelveen
13 maart 2022 – AS Streetband – Allroundband van Biltenaren. 
  
Dus ben je een stel, vrijgezel, jong of oud, lhbt, een groep of alleen, iedereen is welkom bij deze bandpresentaties.  Ventilatie genoeg want het optreden is overdekt in de buitenlucht.   De entree is vrij. De locatie is rolstoel toegankelijk. We gaan er een feest van maken. Maar alles blijft afhankelijk van hoe coronaregels zich gaan ontwikkelen. Als de regels nog strenger worden, dan zullen we de bandpresentaties naar verderop in 2022 moeten schuiven. Daarom hoop ik dat iedereen zich voorlopig aan de coronaregels zal houden, anders gaat er nog meer dicht!
 

Wil Roelofsen