Dringende oproep Voedselbank voor vrijwilligers

De Voedselbank doet een dringende oproep voor vrijwilligers. Wat zoeken wij?

Gastvrouwen/gastheren: De vrijwilliger begeleidt de gebruiker in de winkel en helpt bij het maken van keuzes. Je bent beschikbaar op dinsdag of vrijdag, of in 2021 ook op donderdag. Het gaat om 4 uur wekelijks, of een maal per 14 dagen. 

Magazijnvrijwilliger: Samen met collega vrijwilligers beheer je de voorraad voedingsmiddelen. De voorraad wordt wekelijks aangevuld met overtollige producten uit supermarkten en van donaties. Voor deze functie ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar. Vrijwel elk dagdeel is er werk te doen in het magazijn. 

Chauffeur of bijrijder: Met eigen bus worden voedingswaren uit supermarkten opgehaald. Ook zijn er wekelijks ritten naar Utrecht en naar Arnhem. We zijn op zoek naar chauffeurs of bijrijders. Beschikbaarheid van minimaal 4 uur per week. Voor de chauffeur is uiteraard een rijbewijs vereist.

Social media medewerker: Voor het team social media zoeken we versterking met iemand die het leuk vindt en kan werken met Facebook, Twitter of Instagram. 

Voedselbank De Bilt streeft in 2022 naar heropening van de winkel aan de Molenkamp 45 in De Bilt.  Door de corona uitbraak moest de Voedselbank de winkel sluiten. Het was niet mogelijk in de kleine winkelruimte voldoende afstand van elkaar te houden. Nu worden door vrijwilligers voedselpakketten samengesteld die de gebruikers kunnen afhalen, zoveel mogelijk rekening houdend met hun speciale eetgewoontes. Nu treffen wij voorbereidingen tot heropening van de winkel in 2022. Gebruikers kunnen dan weer hun eigen producten kiezen. Voor de heropening van de winkel zijn er echter meer vrijwilligers nodig. 

Heb je interesse of wil je meer weten? Ga naar de website https://voedselbankdebilt.nl  Of bel: 030 – 751 4601 Bereikbaar op dinsdag en vrijdag tussen 10.00 – 14.00 of spreek het antwoordapparaat in.
 

Oproep Voedselbank