Alzheimer van moeder inspiratie wandeltocht 2000 km

Vandaag, op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag begint Martijn Koning (51) aan een wandeling van ongeveer 2000 km vanuit zijn woonplaats Le Ségur (Tarn) in Frankrijk naar Nederland. Hij hoopt begin november aan te komen in Bilthoven voor de 91e verjaardag van zijn moeder woonachtig in een woonzorgcentrum. 

Martijn: “Mijn lieve moeder heeft alzheimer. Zij is de bron van mijn leven. Ik ga vanuit Zuid-Frankrijk via een bekende pelgrimsroute teruglopen naar mijn moeder in Nederland. Ik vertrek op 21 september, Wereld Alzheimer Dag. Elke dag wandel ik de afstand van een marathon, 50 dagen achter elkaar. Graag sluit ik haar weer in mijn armen op haar verjaardag. Na 2000 kilometer terug bij de bron”.

Sinds 2015 woont Martijn en zijn vrouw in Frankrijk en door de corona beperkingen was het niet mogelijk om de afgelopen twee jaar naar Nederland te reizen. Martijn: “Ik zie er naar uit om mijn moeder weer te ontmoeten en bij haar te zijn. Ik ga in zeven weken lopend naar haar toe en ik heb besloten om mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen de ziekte Alzheimer.  In die periode wil ik geld inzamelen voor onderzoek naar deze ziekte.  Mijn doel is om 10.000 euro op te halen.”

De helft is al binnen via https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/actie/alzheimermarathonwalk

“Met gemiddeld 42 kilometer per dag loop ik via de lange-afstand-wandelpaden GR36 en GR654 door Frankrijk, volg ik de Via Monastica in België richting ’s Hertogenbosch en vandaaruit door naar Bilthoven. Daar hoop ik voor 9 november aan te komen”. 

Op Facebook en Instagram @alzheimermarathonwalk plaatst hij dagelijkse updates van de avonturen onderweg.
 

Martijn Koning
Fotograaf
Helen Arenz