Circulaire Textielwerkplaats Kringloop Zeist

Onlangs is de Circulaire Textielwerkplaats die Kringloop Zeist dankzij de vruchtbare samenwerking met Samen Duurzaam Zeist, Vollenhoven Vooruit en Meander Omnium heeft kunnen realiseren, feestelijk geopend door Willy Douma van Samen Duurzaam Zeist. 

De textielwerkplaats is gevestigd in het voormalige schoolpand waar ook de Huiskamer ’t Laantje gevestigd is. Woongoed Zeist heeft deze ruimte ter beschikking gesteld om o.a. bewoners van de L-Flat, welke grondig gerenoveerd wordt, wat rust en afleiding te bieden. 

Riet Lenting, directeur Kringloop Zeist is blij met de realisatie van deze tweede textielwerkplaats, hier komen de 3 doelstellingen van Kringloop Zeist namelijk heel mooi samen, te weten Milieu, Armoede en Werkgelegenheid.

In de werkplaats wordt o.a. met bewoners van de L-flat, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en professionals gordijnen gemaakt van restfracties textiel. Samen Duurzaam Zeist heeft berekend dat goede gordijnen, naast comfort ook een substantiële bijdrage leveren aan het milieu, men hoeft minder te stoken. Dat scheelt natuurlijk ook weer in de portemonnee. 

Willy Douma; Ik zag een voorbeeld van een circulaire textielwerkplaats in Amsterdam Zuid-Oost en dacht, dat zouden we in Zeist toch ook moeten kunnen realiseren, fantastisch dat dit nu gelukt is”.
Samen Duurzaam Zeist is een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Samen Duurzaam Zeist wordt ondersteund door de gemeente  Zeist.  

De circulaire textielwerkplaats is nog op zoek naar creatieve vrijwilligers, voor meer informatie of een verzoek voor nieuwe gordijnen, kunt u contact opnemen via info@kringloopzeist.nl 

Opening Circulaire Textielwerkplaats Kringloop Zeist