Burgemeester Janssen opent Zeister Muziekwandeling

Auteur
Stichting Zeister Muziekdagen

Onlangs is de Zeister Muziekwandeling – Sprengenroute officieel geopend door de burgemeester van Zeist Koos Janssen. De feestelijke opening vond plaats in de Wijngaard Hoog Beek & Royen waar één van de drie muziekborden die langs de wandelroute staan werd onthuld. 

 “Als groot liefhebber van de Zeister Muziekdagen kijk ik er erg naar uit om deze prachtige route door ons Zeisterbos te bewandelen. Wat een mooi initiatief om de wandelaars op deze manier een extra muzikale beleving mee te geven!”, aldus Burgemeester Koos Janssen. 
 
De Zeister Muziekwandeling met miniconcerten is georganiseerd door de Zeister Muziekdagen in samenwerking met Utrechts Landschap. De oorspronkelijke Sprengenroute is gedurende de hele zomer omgedoopt tot Zeister Muziekwandeling , een 6 km lange wandelroute langs de buitenplaatsen Hoog Beek en Royen, Pavia en door het Zeisterbos. 

Langs de wandelroute staan op drie verschillende plekken muziekborden waarop wandelaars een QR-code kunnen scannen met de camera van een mobiele telefoon. Er komt dan een film tevoorschijn van een miniconcert op diezelfde plek, midden in de natuur.  Ieder bord laat een andere opname zien. De één is een bord waarop muziek gescand kan worden door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwintet, opgenomen in de wijngaard Hoog Beek & Royen. De tweede met muziek door cellist Alexander Warenberg, en de laatste door het Viride strijkkwartet.  
Deze musici zijn ook live te horen tijdens de Zeister Muziekdagen, tussen 14 en 28 augustus. Voor alle informatie over de wandeling en het festival zie:   zeistermuziekdagen.nl

De Zeister Muziekwandeling ontleent haar naam Sprengenroute aan de bossloot die over de drie landgoederen loopt. De bossloot is een gegraven waterpartij die begon bij een natuurlijke waterbron, een sprengkop. Hier borrelde grondwater omhoog afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug.

Startpunt van de Zeister Muziekwandeling – Sprengenroute:   het parkeerterrein bij Slot Zeist.

Foto: Onlangs werd de opening verricht door burgemeester Koos Janssen van Zeist in de Wijngaard Hoog Beek en Royen, een der buitenplaatsen van de route.

Onlangs werd de opening verricht door burgemeester Koos Janssen van Zeist in de Wijngaard Hoog Beek en Royen, een der buitenplaatsen van de route.
Fotograaf
Boasphoto