Pannenkoeken voor klanten BoodschappenPlusBus

Auteur
Door Misja Oliemans, sociaal werker MENS De Bilt

De BoodschappenPlusBus start deze maand weer met rijden. En dat is onlangs gevierd met pannenkoeken, thuisbezorgd! Elk jaar in oktober op de Nationale Dag van de Ouderen bakken vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus van MENS de Bilt pannenkoeken voor ouderen uit de gemeente. Vorig jaar kon dat niet doorgaan i.v.m. de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag de bus weer starten met het rijden van boodschappenritten en dat moest gevierd worden! Even iets gezelligs, daar waren we aan toe.

Donderdag 1 juli hebben de vrijwilligers 300 pannenkoeken gebakken bij de Ontmoetingskerk in Maartensdijk, die daarvoor ruimte beschikbaar stelde. Ook heeft de familie Boom de hele dag geholpen met bakken en bezorgen. Een erg leuke en prettige samenwerking.

Aangezien we het niet op de traditionele manier, met z’n allen samen eten, konden aanbieden, is er iets anders bedacht. Vier pannenkoeken in pizzadoos, met kuipjes stroop, zakjes suiker en een bakje erbij met gebakken appel en rozijnen. Zo gingen de vrijwilligers de dozen bij de mensen thuisbrengen. Men kon thuis heerlijk genieten van een pannenkoekenlunch. Veel blije gezichten, zowel bij de makers, als bij de ontvangers.

De gehele dag is mogelijk gemaakt door veel sponsoren. Wij willen hen bedanken voor het mogelijk maken van deze dag. Het heeft vele gezellige momenten opgeleverd.

Dank aan: Jumbo, bakker Bos, kwaliteitsslagerij Zweistra, zorgboerderij Nieuw Toutenburg, apotheek Maertensplein, Kapper Hairdesque, Maertensplein Optiek, van Walraven, Veldhuijsen bedrijfswagens, wijnhandel LFE, van der Neut en zonen, Landwaart culinair, drogisterij van Rossum, Primera, boeketterie Klokker, cafetaria Peet, Domino Pizza, boekhandel van der Berg, electronica World Weterings, Tefal, Nationaal Ouderenfonds, de Barbier.

Meer informatie www.mensdebilt.nl

Pannenkoekenactie BoodschappenPlusBus