Museum Het Hernhutter Huis presenteert Johannes de Bosch

Auteur
Museum Het Hernhutter Huis

Het museum Het Hernhutter Huis van de Evangelische Broedergemeente in Zeist, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de lockdown een nieuwe tentoonstelling samen te stellen.

De komende tentoonstelling gaat over broeder Johannes de Bosch (1713-1785), een vrije tijds schilder en tekenaar uit Amsterdam, die regelmatig op bezoek was in Zeist om zijn Hernhutter geloofsgenoten op het Broeder- en Zusterplein te bezoeken. Bij die gelegenheden maakte hij unieke tekeningen van taferelen rondom het Slot en zijn parken, de Eerste Dorpsstraat en het poortje van Blikkenburg. De tentoongestelde pentekeningen waarop in deze tentoonstelling het accent ligt, stammen uit de zgn. Moskouer en de Münchener collectie, waarvan de originelen in het bezit zijn van het Zeister Historisch Genootschap en het Gemeente archief Zeist.

Deze tentoonstelling over het leven en werk van Johannes de Bosch is er één in een rij van tentoonstellingen die Het Hernhutter Huis ieder jaar rondom een bepaald thema organiseert. Als altijd past ook deze tentoonstelling over De Bosch weer binnen de rijke Hernhutter geschiedenis, die dit intieme museum zich ten doel stelt tot leven te brengen.

Het museum Het Hernhutter Huis bevindt zich rechts op de hoek van de Lageweg en de Nassau Odijklaan richting Slot Zeist. Deze bijzondere tentoonstelling is vanaf 19 juni te bezoeken. U kunt reserveren via de website van Het Hernhutter Huis: www.hethernhutterhuis.nl

Daarnaast heeft het Hernhutter Huis een permanente tentoonstellingszaal waarin de bezoeker in de geschiedenis van deze geloofsgemeenschap ingewijd wordt en is er een fraaie museumwinkel waar o.a. de beroemde Hernhutter Kerststerren te koop zijn.

Blikkenburg