Kinderburgemeester overhandigt prentenboek 

Auteur
Stichting MeanderOmnium

Op woensdagmiddag 26 mei vond een bijzondere bijeenkomst plaats op de locatie van peutergroep ‘Kameleon’ in Zeist. Centraal stond de overhandiging van het prentenboek ‘Papa Draak wordt niet meer beter’ door kinderburgemeester Sebastian aan pedagogisch medewerkster Hayat. Met dit officiële moment, waar ook wethouder Fluitman bij aanwezig was, ging de prentenboekenactie van start.

Van 1 tot 7 juni is het de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ en in deze week schenkt Rotary Club Zeist alle basisscholen en kinderopvanglocaties in de gemeente Zeist een exemplaar van dit prentenboek. Het boek is vorig jaar geschreven door Sascha Groen, zij is mantelzorger voor haar man die ALS heeft en ze hebben twee jonge kinderen. Het boek is bedoeld als troostboek en het is een handvat voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers om aandacht te besteden aan dit moeilijke onderwerp. Deze prentenboekenactie is een samenwerking van de Rotary Club Zeist en Steunpunt Mantelzorg Zeist.

Voor meer informatie over de week van de jonge mantelzorger en activiteiten die het Steunpunt Mantelzorg organiseert: www.mantelzorgzeist.nl  E-mail: info@mantelzorgzeist.nl Steunpunt Mantelzorg Zeist is onderdeel van welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

Op de foto: Kinderburgemeester Sebastian overhandigt prentenboek aan pedagogisch medewerkster Hayat. 

Kinderburgemeester Sebastian overhandigt prentenboek aan pedagogisch medewerkster Hayat. 
Fotograaf
Mel Boas