Actie voor schonere lucht in het Torenlaan groot succes

Torenlaan Theater

De crowdfundactie ten behoeve van de aanschaf en installatie van een coronaveilig luchtbehandelingssysteem in het Torenlaan Theater (Torenlaan 38, Zeist) is een groot succes geworden. In twee maanden tijd is het volledige investeringsbedrag opgehaald!

Auteur
Torenlaan Theater

Feestje voor bewoners Kometenlaan en Planetenbaan

Bewoners van de Zuidpoolflat aan de Kometenlaan genieten van hun hartige snack

In de afgelopen weken organiseerde Woonstichting SSW twee feestjes voor de bewoners van 170 woningen aan de Kometenlaan en de Planetenbaan in Bilthoven. Daarmee werd gevierd dat twee grote verduurzamingsprojecten klaar zijn. Onder muzikale begeleiding van een draaiorgel, kon er gratis gesnackt worden en ontvingen bewoners biologische maaltijdpakketten.

Auteur
Woonstichting SSW
Fotograaf
Hans Lebbe

'Memorabel concert dat voelde als één grote gulle toegift'

Ian Cleaver/Gideon Tazelaar sextet

Gelukkig werd het ingelaste concert bij Artishock op 13 juli niet afgelast zodat het publiek zijn hart kon ophalen aan hartverwarmende muziek van een virtuoos ensemble. Aanstekelijk gespeelde ingehouden swing van een pianoloos kwintet (basklarinettist Joris Roelofs was helaas niet van de partij) met fraaie arrangementen van de niet solerende blazers die samen met de solist een excellente jazzy blaaskapel vormden! 

Auteur
Michiel van Ree
Fotograaf
PRJazzArtishock

Kerken leveren vakantietasjes voor de Voedselbank

Voedselbank logo

Vlak voor de zomervakantie hebben vijf protestantse kerken uit De Bilt, Bilthoven en Den Dolder, namelijk de Maria Christina kerk, de Zuiderkapel, de Centrumkerk, de Oosterlichtkerk en de Dorpskerk, 110 gevulde vakantietasjes afgeleverd bij de Voedselbank.

Auteur
Diaconie protestantse gemeente De Bilt

Langste zonnefietspad ter wereld geopend in Maartensdijk

Provincie Utrecht

Een primeur in de provincie Utrecht: Onlangs is het langste zonnefietspad ter wereld geopend. Basisscholieren uit Maartensdijk fietsten als eersten over het 330 meter lange zonnefietspad met gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en wethouder Madeleine Bakker van de gemeente De Bilt. 

Auteur
Provincie Utrecht

Raad: Overstap naar duurzame warmte en Parkplan Vollenhove

Gemeente Zeist

In de uitloop van de Raad van 8 juli is de Transitievisie Warmte Zeist 2021 vastgesteld. Een route naar aardgasvrije buurten. Ook stelde de Raad het Parkplan Vollenhove vast en de reactie op het toekomstbeeld van de regio. Dit is een reactie op het Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) opgesteld door een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de Provincie Utrecht.

Auteur
Gemeente Zeist

‘Jonkie’ Flynt Schuring (14) laat zien hoe rijden in de regen moet

Flynt Schuring

Hij is één van de jongste karters in de Rotax Max Senioren-klasse, maar ondanks een relatief gebrek aan ervaring, was dat geen enkele belemmering voor Flynt Schuring. De pas veertienjarige coureur uit Den Dolder liet zaterdag tijdens de derde ronde van het NK zien dat hij een uitstekend regenrijder is. Op het circuit van Spa troefde hij iedereen af en pakte zo heel knap zijn eerste overwinning bij de Senioren. 

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Extraatje in vakantietijd voor minima Zeist

Gemeente Zeist

De gemeente Zeist biedt inwoners met een laag inkomen tot 1 november een gratis uitje aan. Zwemmen, naar de film, Lobbus of Jungle Gemz bezoeken: er is voor ieder wat wils. De gemeente wil na een lange periode met beperkingen, inwoners waar nodig ondersteunen. Ook als het gaat om broodnodige ontspanning.

Auteur
Gemeente Zeist

Karter Christiaan de Kleijn doet uitstekende zaken in NK 

Christiaan de Kleijn

Na afloop van het dubbele programma in het NK onlangs  had Christiaan de Kleijn gemengde gevoelens over zijn prestaties op het circuit van Spa. Door motorproblemen had de zestienjarige karter uit Bosch en Duin niet de snelheid om zo ver vooraan mee te doen als hij had verwacht. Tegelijkertijd deed hij uitstekende zaken voor het kampioenschap. Hij staat nu tweede in de Rotax Max Senioren-klasse en het verschil met de nummer één is miniem. 

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Donatie transportbedrijf Smeets Ferry aan Alexander Monro

Donatie Alexander Monro Ziekenhuis

Transportbedrijf Smeets Ferry B.V. uit Alblasserdam doneert een prachtig bedrag aan de Breast Care Foundation (BCF) ten behoeve van diverse projecten in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg in Nederland. Samen met zijn vrouw, patiënt in het AMZ, overhandigde de heer Smeets de cheque aan Marjolein de Jong, één van de oprichters van BCF en bestuurder van het AMZ.

Auteur
Alexander Monro Ziekenhuis