Stand van zaken opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Sjoerd Potters en Mieke Buijs

Het is ruim twee maanden geleden dat gemeente De Bilt de eerste vluchtelingen uit Oekraïne opving. Op verschillende plekken in de gemeente is opvang geregeld. Het was onlangs Wereldvluchtgelingendag en burgemeester Sjoerd Potters bracht een bezoek aan de opvang op het gemeentehuis.

Tennisvereniging Helios verduurzaamt

TV Helios

Onlangs is de verduurzaming van het tennispark van Helios afgesloten met de officiële ingebruikname van de zonnepanelen op het dak van het Heliohome. In de afgelopen jaren heeft Helios veel werk gemaakt om de vereniging te verduurzamen. Zo werd zowel de baanverlichting als de verlichting in het clubhuis vervangen door ledverlichting, de oude koelkasten en vriezers vervangen door energiezuinige exemplaren en werden begin 2021 zonnepanelen aangelegd. 
 

Topper Jasper haalt na jaren mbo-diploma

Jasper blij met zijn mbo-diploma

ICT-medewerker Jasper (36) woont in Zeist en slaagde voor de opleiding mbo2 Medewerker ICT support. Een mooie prestatie en voor hem zeker geen vanzelfsprekendheid. Tien jaar geleden had hij geen perspectief op een baan.

Fotograaf
Lisette Brenkman

WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

Opening Wijkleerbedrijf Zeist

Wethouder Laura Hoogstraten heeft onlangs het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst, MBO Utrecht, Stichting Calibris, RMT Utrecht en welzijnsorganisatie MeanderOmnium. In het WijkLeerbedrijf volgen 14 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding in de zorg en welzijn. Tijdens hun stage bieden zij hulp aan inwoners binnen de gemeente Zeist.

Fotograaf
Mel Boas

Oude school omgetoverd tot verrassende plek

Josien en Mirjam

In het oude schooltje op Burgemeester de Withstraat 2 in De Bilt (ingang Tuinstraat) is veel verrassends te beleven: te zien, te doen en te koop. Twee lokalen zijn ingericht met curiosa en antiek. Je kunt daar bij Josiens Brocante terecht voor mooie spullen. 

Politiek stelt vragen over boze vrijwilligers brandweer

brand

D66, SGP, CU en Forza De Bilt hebben vragen gesteld aan de burgemeester van De Bilt over het stoppen van de klankbordgroep van vrijwilligers van de brandweerposten in Westbroek en Tienhoven. De vrijwilligers voelen zich niet serieus genomen bij het overleg over de bouw van de nieuwe fusiekazerne naast Kerkdijk 176 in Westbroek.

Fotograaf
Pixabay

Verliest VV Jonathan haar topspits Dani van Soest?

voetbal

Dani van Soest uit Zeist debuteerde vandaag voor Jong FC Utrecht thuis in het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach II (4-0). In de eerste helft maakte de spits van VV Jonathan een prima indruk. FC Utrecht bood Van Soest een stageplek aan, nadat hij het afgelopen seizoen liefst 54 doelpunten in bijna 30 wedstrijden scoorde voor derdeklasser Jonathan. Mede door de scoringsdrang van de 21-jarige aanvaller promoveerde de Zeister voetbalclub naar de tweede klasse. 

Fotograaf
Pixabay

Vrouw op Planetenlaan door Burgernet gevonden

burgernet logo

Burgernet deed om 12.45 uur vandaag vrijdag 1 juli een oproep te zoeken naar een vrouw (76) in de buurt van de Planetenlaan in Huis ter Heide. De vrouw heeft grijs haar, een muts op, een paar-witte jas aan, lengte 1,60 meter, smal postuur en goed ter been.