Gemeente De Bilt laat zich van haar diervriendelijke kant zien

Egel

Tijdens de gemeenteraad van 24 november heeft GroenLinks samen met de fracties van VVD, ChristenUnie en PvdA een motie ingediend om het college op te roepen dierenwelzijnsbeleid te maken. Tijdens de stemming was er ook steun van D66 en SP en daarmee is de motie aangenomen en zal er dierenwelzijnsbeleid in gemeente De Bilt komen. Meerdere gemeenten zijn hierin voorgegaan. Aangezien er veel meer dieren dan mensen leven in gemeente De Bilt, is het goed dat ook dieren een stem krijgen.

Biga Groep investeert in een duurzame toekomst

Luchtbehandelingsinstallatie wordt op het dak geïnstalleerd.

Het gebouw van Biga Groep aan de Thorbeckelaan in Zeist wordt in hoog tempo verduurzaamd. Zo wordt het 20 jaar oude luchtbehandelingssysteem vervangen, wat zorgt voor een prettig en gezond werkklimaat maar ook bijdraagt aan een forse verlaging van het energieverbruik.

Winnaars LiteratuurPrijs Zeist 2022

Winnaar Literatuurprijs

Onlangs maakte wethouder Laura Hoogstraten in theater De Klinker de prijswinnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2022 bekend. Saskia van Leendert uit Lent-Nijmegen ontving de eerste prijs, 350 euro, voor haar gedicht ‘Ontheemd’. De tweede prijs, 250 euro, was voor Bart Boom uit Oegstgeest. Jan-Paul Rosenberg uit Zeist mocht de derde prijs, 150 euro, in ontvangst nemen.

Fotograaf
Mel Boas

Stichting Naburen wint Denkbeeldprijs Dementie 2022

Uitreiking Denkbeeldprijs

De Denkbeeldprijs Dementie wordt jaarlijks uitgereikt aan het initiatief wat volgens een gerenommeerde jury een voorbeeld is in het maatschappelijk betrekken van mensen met dementie en hen in hun kracht zet. Stichting Naburen mocht dit jaar op het Nursingcongres deze prijs in ontvangst nemen.

Fotograaf
Macella Strauss

Utrechts Landschap werkt aan veiligheid Zeisterbos

Zagen met gebruik van hoogwerker

Vanaf 21 november vinden er gedurende een aantal weken snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker Boomverzorging, gespecialiseerd in groen erfgoed.

Fotograaf
Hoefakker Boomspecialisten

Extra hulp aan vluchtelingen in gemeente De Bilt

Bezoek Albatrosschool

Gemeente De Bilt ziet het als haar maatschappelijke taak om een rol te spelen in de opvang van vluchtelingen. Onlangs brachten wethouder Smolenaers en wethouder Welting (Zeist) een bezoek aan de Albatros school in Bilthoven, waar 100 vluchtelingenkinderen les krijgen. Hier wordt sinds kort een stap extra gezet, met extra lokalen. Ook in de opvang van jonge minderjarige asielzoekers gaat gemeente De Bilt extra opvang leveren.

Christiaan de Kleijn sluit debuutseizoen af in stijl

Christiaan de Kleijn

Voor Christiaan de Kleijn begon de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 op een manier die zijn opmars in de nationale koningsklasse illustreerde: hij toonde zich in de kwalificatie in Genk de snelste en pakte de poleposition. Daarna denderde hij in de prefinale en de finale naar de respectievelijk derde en vijfde plaats.

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Help de Voedselbank met uw DE-punten 

DE Verzameldoos

Een kopje koffie, het lijkt zo gewoon. Koffie is in het voedselpakket van de Voedselbank echter een luxeartikel dat maar af en toe kan worden uitgereikt. Lionsclub Bilthoven 2000 en Lionsclub Utrecht Kromme Rijn organiseren daarom samen met een aantal supermarkten en winkeliers in november en december weer de inzameling van uw DE-punten voor Voedselbank De Bilt.
 

Fotograaf
Angela Hagen